Follow us on Twitter Follow Us on Facebook

  DRC Home | Committees | Applicants Guide (PDF) | Submittals Checklist (PDF) |Application Form (PDF) | Agendas

Near West Design Review Case Report

SCRANTON ROAD BIBLE CHURCH ADDITION/RENOVATIONS

Back Return to Case List | Start Over | Print Report (PDF format)

Project Information

Near West Case #  NW 2017-020

Address: 3095 Scranton Road
Company: William A. Doty Architect
Architect: William A. Doty, Architect/CPK Construction
Description:

9,400 SF addition to existing church building to include multi-purpose gymnasium, new kitchen,classrooms, new offices, additional community meeting space and an ADA accessible elevator.

Notes:  

Committee Actions/Submissions

Date: June 7, 2017
Committee: Staff
Action Type: Initial Plan Submission
Conditions/Notes:  
 
Date: June 14, 2017
Committee: Local Design Review Committee
Action Type: Conceptual Approval
Conditions:  

Committee moved to recommend schematic design approval with the understanding that the project sponsor will electronically submit revised drawings that reflect study/consideration of:  (1) various material and color combinations w/respect to the use of brick, dryvit and/or asphalt shingles for the addition's Clark Avenue upper facade; (2) the continuation/incorporation of the main church facade's arched window theme; (3) the use of a framed mural feature along the addition's Clark Avenue facade. 

 
Date: June 23, 2017
Committee: City Planning Commission
Action Type: Approved
Conditions:  

Won't need to come back to CPC unless there are issues.

Date: June 28, 2017
Committee: Local Design Review Committee
Action Type: Revised Plan Submission
Conditions/Notes:  
 
Date: June 28, 2017
Committee: Local Design Review Committee
Action Type: Approved with Conditions
Conditions:  

Committee moved to recommend final approval of the building design with the understanding that the project sponsor would incorporate the following revisions and submit them to Planning staff for final review & confirmation: (1) the inclusion of a shingled mansard roof on the new addition's south elevation (facing Clark Avenue) and continuation of the stucco below it of the same color to be used elsewhere on the facade; (2) the inclusion of space to accommodate a mural along the new addition's Clark Avenue facade; and (3) the addition of an expanded walkway surrounding the basketball court.