Follow us on Twitter Follow Us on Facebook

  DRC Home | Committees | Applicants Guide (PDF) | Submittals Checklist (PDF) |Application Form (PDF) | Agendas

East Design Review Case Report

REGENT HIGH SCHOOL

Back Return to Case List | Start Over | Print Report (PDF format)

Project Information

East Case #  EAST 2015-005

Address: 5806 Broadway Avenue
Company: City Architecture
Architect: Mathew Spencer, City Architecture
Description:
Notes:  

Committee Actions/Submissions

Date: May 5, 2015
Committee: Staff
Action Type: Initial Plan Submission
Conditions/Notes:  
 
Date: May 12, 2015
Committee: Local Design Review Committee
Action Type: Tabled
Conditions:  

Motion to table.

Committee asked for the following considerations:

-          *Windows should be placed overlooking bike racks on west side of building

-         * Provide a spec on any proposed bike racks

-          *How might bike racks be expanded for future phase of the school

-          *Opportunities for wall signage – both on west elevation and on front of building, in  –between the windows

-          *Questions over both vestibules – more glass on the interior vestibule

-          *Define which vestibule is the main entrance, could be accomplished by canopy or signage?

-          *Lighting sconces should extend down the entire building frontage

-          *Awnings could be considered for entire Broadway frontage

Date: June 1, 2015
Committee: Staff
Action Type: Revised Plan Submission
Conditions/Notes:  
 
Date: June 9, 2015
Committee: Local Design Review Committee
Action Type: Approved with Conditions
Conditions:  

Motion to approve with the following conditions:

1). The central vestibule is to be used as the primary entrance

2). An interior second glass door will be installed to connect to the vestibule

3). A transom window will be added approximately 6' above finished floor in the vestibule area

4). Four (4) additional bike racks to be added under the northeast covered area of the building

5). The double door at the northern vestibule will become a single door, signage to indicate visitor entry only.